Utbildningar

Att hålla alla dörrar öppna för framtiden kan ibland vara det klokaste valet. Hos oss kan du välja mellan fyra yrkesprogram som alla leder till en yrkesexamen och stora chanser till jobb direkt, samtidigt som du får grundläggande högskolebehörighet.

Känner du att eget företagande skulle kunna vara något för dig? Då finns det dessutom möjlighet att prova på att starta och driva ett eget UF-företag under din skoltid, oavsett vilket program du läser hos oss (självklart med stöd av din lärare).

Lärling eller skolförlagd - skillnaden är praktiken

Om du ska läsa ditt yrkesprogram som lärling eller skolförlagd beror huvudsakligen på hur mycket praktik du vill göra. När du läser en skolförlagd utbildning läser du yrkesämnena i skolan - och sedan gör du praktik för att prova på det du lärt dig (ca 15-16 veckor praktik totalt). Om du istället läser som lärling lär du dig i princip alla yrkesämnen ute i arbetslivet -och det innebär att du som läser som lärling är halva din skoltid i yrkeslivet.

Sökbara yrkesprogram inför ht -20

Vill du veta mer eller träffa oss?

Självklart kan vi lösa ett möte/samtal i vår, även om vi med anledning av situationen med Coronaviruset inte har några elever på skolan. Vi kan träffas enskilt på skolan eller digitalt - det som passar dig.

Kontakta rektor Björn: bjorn.winblad@molndal.se, SMS/tel: 076-841 35 12
Kontakta rektor Kjell: kjell.hemmingsson@molndal.se, SMS/tel: 072-395 31 02

Saknar du behörighet att söka ett nationellt gymnasieprogram?

Då kan något av våra introduktionsprogram passa dig.

image/svg+xml symboler

Senast uppdaterad 2020-05-19 14.27