Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Utbildningar

Hos oss kan du läsa Samhällsvetenskapsprogrammet eller Vård- och omsorgsprogrammet. Båda programmen passar dig som vill kunna göra skillnad och påverka människor och samhället i positiv riktning.  Arbete eller studier efter examen - välj det som passar dig!

Elever som läser Samhällsvetenskapsprogrammet studerar oftast vidare på universitet eller högskola efter examen från gymnasiet. Du kan läsa vidare till en mängd olika yrken, som till exempel psykolog, socionom, polis, lärare, personalvetare, förskollärare, eller kurator. 

Elever som läser Vård- och omsorgsprogrammet kan istället välja att börja jobba direkt efter studenten, som t.ex. undersköterska, barnsköterska eller personlig assistent. För dig som tar examen från Vård- och omsorgsprogrammet erbjuder vi till och med jobbgaranti i samarbete med Mölndals stad. Du kan också läsa vidare - och ta sikte på yrken som ambulanssjukvårdare, sjuksköterska, sjukgymnast, osteopat, brandman – eller kanske något helt annat.

Verklighetsbaserat lärande

Vi tror att studierna blir både intressantare och lärorikare när du ser hur olika ämnen hänger ihop – och hur verkligheten hänger ihop med det du läser. Därför arbetar vi på Krokslättsgymnasiet ofta ämnesövergripande med projekt kring olika teman. Oavsett vilket program du läser kommer du också att märka av att vi jobbar mycket med yrkesnära samarbeten, studieresor och studiebesök. Det innebär att du får möjlighet att besöka och träffa yrkesverksamma på både företag, myndigheter och högskola - i Sverige och/eller utomlands.

Vi vill att du ska bli lite mer redo

När du är färdig med dina studier hos oss ska du inte bara ha ett examensbevis i din hand. Du ska också ha fått inspiration från samhället och högskolan, likväl som den studie- och yrkesvägledning som du behöver för att veta vilket ditt nästa steg i livet ska bli - oavsett om du vill jobba eller läsa vidare. Samtidigt ska du känna trygghet och styrka i att du förstår hur världen, det svenska samhället, högskolan och arbetsmarknaden fungerar och samspelar.

Siktar du på ett yrke med särskilda krav på god fysik?

 … eller är du bara intresserad av hälsa och idrott - och redo att utmana dig själv? På Krokslättsgymnasiet erbjuder vi en specialutformad idrottskurs där du, med hjälp av personligt planerad träning och en pulsklocka, tar din motivation och fysiska form ett steg längre.

Samarbeten i Sverige och världen

På Krokslättsgymnasiet jobbar vi aktivt med att bygga långsiktiga nationella likväl som internationella samarbeten. Elever från Krokslättsgymnasiet har bland annat besökt Uganda, Ryssland och Grekland. Nu arbetar vi för att hitta ännu fler spännande och lärorika samarbeten, i Sverige eller utomlands.

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-02-27 08.55

100%

av vo-eleverna
fick jobb direkt
efter examen

9

minuter
till korsvägen i
centrala Göteborg