Bygg- och anläggningsprogrammet

I samarbete med byggföretaget Vestia kan du nu läsa som lärling inom bygg- och anläggning hos oss! Är du självständig och trivs med att arbeta praktiskt med händerna? Vill du vara med och bygga framtidens simhall i Mölndal?

Då ska du läsa bygg och anläggning med inriktning husbyggnad (träarbetare/snickare) hos oss. Sköter du din praktik hos Vestia på ett bra sätt är det mycket lätt att få jobb!

Vestia satsar på våra byggelever!

Läs mer om samarbetet där bland annat Vestias VD Christian Wieland uttalar sig.

Inriktning husbyggnad

Under utbildningen får du bland annat lära dig om byggprocessen och om nybyggnad och renovering av hus och markanläggningar.

Inriktningen husbyggnad utbildar dig för arbeten inom bland annat betong, byggnadsträ, takmontering, ställningsbyggnad, plattsättning med mera och du kommer på din arbetsplats få arbeta med allt från snickeri till murning och betong. Förutom de yrkesmässiga kurserna som lär dig hantverket får du också kunskaper om lagar och regler som gäller.

Utbildningen leder till yrkesexamen och högskolebehörighet.

Lärling = mycket tid i arbetslivet

Att läsa som lärling innebär att du är ute och praktiserar på en eller flera arbetsplatser minst halva din studietid (APL). Där lär du dig i princip alla yrkesämnen, med hjälp av en utbildad handledare - och med stöd från din yrkeslärare. De gymnasiegemensamma ämnena som svenska, engelska och matematik läser du i skolan.

Arrow-right

POÄNGPLAN BA

Arrow-right

Undervisningen på Krokslättsgymnasiet är riktigt bra. Jag trivs verkligen med alla lärare. De ser mig och är riktigt bra på att motivera oss elever.

Mehdi, 2019

Senast uppdaterad