Vård- och omsorgsprogrammet

Vad sägs om en livsviktig utbildning som maxar dina möjligheter till jobb direkt, som gör dig behörig till högskolan – och dessutom ger dig hälso- och sjukvårdskunskaper du har nytta av hela livet ut?

På vård- och omsorgsprogrammet förbereder du dig för att gå ut i arbete för att hjälpa andra människor – unga som gamla, friska som sjuka. Välkommen till möjligheternas program för dig med hjärtat på rätt ställe!

Bred utbildning med många möjligheter

Efter genomförd utbildning blir du undersköterska. Utbildningens breda innehåll gör att du kan söka arbete inom hälso- och sjukvård, socialt arbete men även vissa pedagogiska yrken.

Arbete direkt eller läsa vidare?

Du kan arbeta inom räddningsmedicin, akutsjukvård, barn- och ungdomssjukvård, äldreomsorg, hemtjänst, daglig verksamhet, boendestöd, personlig assistent och inom pedagogiska yrken där vårdkompetens efterfrågas. Du kan också läsa vidare till yrken som ambulanssjukvårdare, sjuksköterska, sjukgymnast, brandman, socionom – eller kanske något helt annat.

Lär dig från praktik i arbetslivet (APL)

Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesprogram, vilket innebär att du gör praktik i arbetslivet (APL) för att prova på det du lär dig på riktigt. Samtidigt lär du dig hur det fungerar på en arbetsplats och knyter värdefulla kontakter för framtiden. Hos oss kan det finnas möjlighet att göra delar av din praktik utomlands.

Lärling eller skolförlagd? Du väljer.

Du som väljer att läsa utbildningen som skolförlagd gör minst 16 veckor praktik i arbetslivet. Dessutom gör du två veckor fältstudier. Läser du istället som lärling är minst halva din utbildningstid praktik.

Elever övar sina färdigheter på en vård- och omsorgsdocka

Du blir glödhet på arbetsmarknaden!

Som nyutexaminerad från vård- och omsorgsprogrammet är du glödhet på arbetsmarknaden. I princip alla våra elever brukar få jobberbjudanden direkt efter examen. Många av tar chansen att arbeta några år efter studenten för att sedan studera vidare. Det är ett bra sätt att få arbetslivserfarenhet, tjäna egna pengar – och samtidigt få tid att fundera på vilket yrke de vill satsa på.

Kvalitetsgaranti

Som certifierade medlemmar i vård- och omsorgscollege garanterar vi att din utbildning håller riktigt hög kvalitet. Efter examen får du ett diplom som visar att du har studerat hos en certifierad utbildare. Läs mer om VO-college på www.vo-college.se.

Saknar du behörighet för att söka?

För dig som vill läsa Vård- och omsorgsprogrammet men riskerar att inte bli behörig i något av ämnena engelska eller matematik men att du är behörig i övrigt, finns på Krokslättsgymnasiet ett fåtal utbildningsplatser för detta. Dessa går under namnen Vård- och omsorg IMV. Kontakta din studie- och yrkesvägledare om du vill veta mer.

Film om vård- och omsorgsprogrammet


Häng med på en rundtur på skolan!

Arrow-right

 POÄNGPLAN VO

Arrow-right
Ange bildtext

Krokslättsgymnasiet är en bra skola med suveräna lärare. Det är också en skola där ingen är ensam. Alla är med alla, vilket är superskönt. Vi hjälper varandra och alla klasser har bra sammanhållning. Helt enkelt en lugn och trivsam skola med dunderlärare.

Casper, 2021

Jag gillar mindre skolor och trivs bra på Krokslättsgymnasiet. Det är skönt att alla lärare känner igen en när man går i korridorerna. Det bästa med skolan är att elever och lärare får en riktigt nära relation.

Amanda, 2021

Dela på:

Senast uppdaterad