Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vård- och omsorgsprogrammet

Det här är utbildningen för dig som vill arbeta med att hjälpa människor – unga som gamla, friska som sjuka.

Direkt efter studenten har du en grundläggande yrkesutbildning - och ett  jobberbjudande från Mölndals stad. Välj mellan att börja jobba direkt, eller läs vidare till ditt drömyrke. Vård- och omsorgsprogrammet går att läsa som skolförlagd utbildning eller lärlingsutbildning.

Kurser och yrkesutgångar

De två första åren på vård- och omsorgsprogrammet läser du programgemensamma ämnen med stort fokus på människan, som till exempel medicin, psykologi och specialpedagogik. Ditt sista år fördjupar du dig inom någon av våra valbara yrkesutgångar; akutsjukvård, barn- och ungdomssjukvård, hemsjukvård och äldreomsorg, eller funktionsstöd och äldreomsorg.

Skillnad skolförlagt och lärling

Du som läser programmet som skolförlagd utbildning lär dig yrkesämnena i skolan - därefter gör du praktik i arbetslivet. Väljer du istället att gå en lärlingsutbildning läser du alla ämnen/kurser utom de gymnasiegemensamma ute i arbetslivet. Båda utbildningsformerna leder till en yrkesexamen och kan ge behörighet till högskola. Mer information om skolförlagd och lärling hittar du här.

Din praktik - kanske utomlands?

Du som läser vård- och omsorgsprogrammet som skolförlagd utbildning har minst 16 veckor praktik på riktiga arbetsplatser, också kallat APL. Innan dess gör du två veckor fältstudier, vilket innebär att du bekantar dig med en möjlig praktikplats innan du går ut på din riktiga APL.

Du som läser en vård- och omsorgsprogrammet som lärling gör betydligt mer APL än så –minst halva din utbildningstid.

På Krokslättsgymnasiet finns möjlighet att göra delar av din praktik utomlands. Fråga oss gärna på Öppet hus!

Detta kan du jobba med

Direkt efter studenten kan du jobba som t.ex. undersköterska, barnsköterska eller personlig assistent. Du kan arbeta på sjukhus, vårdcentral, inom äldreomsorgen, hemsjukvården, daglig verksamhet, som funktionsstöd eller i socialtjänsten. Du kan också läsa vidare till yrken som ambulanssjukvårdare, sjuksköterska, sjukgymnast, brandman – eller kanske något helt annat. Många av våra elever tar chansen att arbeta några år efter studenten för att sedan studera vidare. De ser det som ett sätt att få arbetslivserfarenhet, tjäna egna pengar – och samtidigt få tid att fundera på vilket yrke de vill satsa på.

Kvalitetsgaranti

Som certifierade medlemmar i vård- och omsorgscollege garanterar vi att din utbildning håller riktigt hög kvalitet. Efter examen får du ett diplom som visar att du har studerat hos en certifierad utbildare. Läs mer om VO-college på www.vo-college.se.

Jobbgaranti

När du avslutat din utbildning och fått din yrkesexamen från Vård- och omsorgsprogrammet erbjuder Mölndals stad dig arbete som undersköterska eller stödassistent! *

Ps. Missa inte kursen för dig som gillar ny teknik!

Vill du vara med och driva förbättringen av framtidens vård- och omsorgsarbete med hjälp av IT och ny teknik? Ta första steget mot att vara med och skapa smarta funktioner som hjälper både vårdtagare och vårdpersonal. Läs tillvalskursen ”IT i vård och omsorg”!

Saknar du behörighet för att söka?

För dig som vill läsa Vård- och omsorgsprogrammet men riskerar att inte bli behörig i något av ämnena engelska eller matematik men att du är behörig i övrigt, finns på Krokslättsgymnasiet ett fåtal utbildningsplatser för detta. Dessa går under namnen Vård- och omsorg IMV. Kontakta din studie- och yrkesvägledare om du vill veta mer.

Vill du veta vad våra elever tycker om oss?

Välkommen att läsa fler citat från skolans elever. Du kan också se en film där våra elever berättar om Krokslättsgymnasiet.

 

image/svg+xml symboler

 POÄNGPLAN

image/svg+xml symboler

 Vill du ladda ner vår broschyr?

image/svg+xml symboler

På Krokslättsgymnasiet finns riktigt bra lärare och skoldagarna är roliga och varierande. Som elev finns bra tillgång till stöd och hjälp i undervisningen. Jag går dessutom i en jättebra klass!

Jenny Johansson, 2019

Ange bildtext

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-02-28 11.22

100%

av vo-eleverna
fick jobb direkt
efter examen

9

minuter
till korsvägen i
centrala Göteborg