Skolan

Vill du läsa på en liten och personlig gymnasieskola med stor gemenskap?  Då kan Krokslättsgymnasiet vara skolan för dig. Hos oss möter du engagerade lärare, bra studiemiljö och ett centralt läge med närhet till det mesta.

Vår skola hittar du i expansiva Krokslätts fabriker – 9 minuter från Korsvägen och 4 minuter från Mölndals Centrum. Här studerar du i charmiga, ljusa och luftiga lokaler från förra sekelskiftet. På Krokslättsgymnasiet har du inte bara alldeles lagom nära till storstadens alla nöjen och aktiviteter – du får dessutom en lugn och inspirerande miljö att studera i.

Fokus på bästa möjliga studietid

En av de största fördelarna med att studera på en mindre gymnasieskola är att vi kan fokusera på relationer och personliga möten med dig. Tro oss, det gör skillnad för både trivsel och dina studieresultat när vi hinner prata ordentligt med varandra. Dessutom skapar närheten mellan lärare och elever en unik sammanhållning och trygghet på skolan.

För att du ska få en så bra skolgång som möjligt jobbar våra lärare i nära samarbete med varandra och med dig som elev. Du har också en personlig mentor som hjälper dig i dina studier. Vår schemalagda studiehallstid gör att du som så vill får extra tid med dina lärare – för stöd och utmaningar.

Utlandspraktik?

Är du redo att vidga dina vyer och att lära dig mer om världen utanför Sverige? På Krokslättsgymnasiet finns möjlighet att göra delar av din arbetsplatsförlagda praktik (APL) utomlands. Att lära sig om andra kulturer och länder är utvecklande för dig som människa och stärker din kommunikativa förmåga. Elever från Krokslättsgymnasiet har bland annat gjort praktik på Island, i Tyskland och i Uganda.

Har du en annan drömpraktikplats?

Vad vill du jobba med? Har du egna tankar om var du vill praktisera? När det närmar sig praktik kan vi hjälpa dig att kontakta de arbetsplatser du tänker på. Tänk på att det är viktigt att yrket har koppling till våra utbildningar.

Välkommen att läsa citat från några av Krokslättsgymnasiets elever. På vår förstasida kan du också se en film där våra elever berättar om Krokslättsgymnasiet.

Behandling av personuppgifter - GDPR

Din trygghet är viktig för oss. Vi vill därför informera om att vi alltid hanterar dina personuppgifter med största noggrannhet. Vi sparar uppgifterna under den tid vi behöver för att kunna ge dig bästa möjliga service. Vill du veta mer om hur dina personuppgifter hanteras hittar du all information här.

Senast uppdaterad 2019-08-13 10.37