Näridrottsplatser

I Kållered, Lindome och Mölndal finns så kallade näridrottsplatser, platser avsedda för spontanidrott och lek.


Näridrottsplatserna är uppskattade träffpunkter för barn och ungdomar, både under skoltid och på fritiden. De fungerar också som samlingsplatser för de boende i området. Du kan bland annat spela basket och fotboll och åka inlines och skateboard på Mölndals näridrottsplatser. 

Åby näridrottsplats

Åby näridrottsplats var den första som byggdes och blev en stor succé bland barn och ungdomar i området. Här finns en basketplan med konstgräs och en särskild plan för inlines. Här finns också ett fint lusthus med sittplatser för den som vill ta en paus. Du hittar Åby näridrottsplats i närheten av Katrinebergsskolan. 

Karta till Åby näridrottsplats i Mölndal

Bifrostparken

Bifrostparken är stadens nyaste näridrottsplats. Där finns en fotbollsplan, Bifrostvallen, två hundrastgårdar och en boulebana. En Hinderbana går längs med skogen vid Pinnharvsgången. På lekområdet finns klätternät, studsmattor, sittplatser, musikanläggning och grillplats. För den som är sugen finns ätbara växter, frukt- och bärbuskar som alla får plocka av under säsong.

Bifrostparken är ett resultat av en trygghetsvandring 2015, där boende fick säga vilka behov de såg i området. Bifrostparken har växt fram i samarbete med Västerbergsskolans elever, elevråd och brukarråd.

Karta till Bifrostparken

Lindome näridrottsplats

Lindome näridrottsplats är stor, med både basketplan och fotbollsplan. Här hittar du också en skateboardramp och en särskild plan för inlines. I det lilla lusthuset finns fina sittplatser där du kan ta en paus. Näridrottsplatsen ligger vid Lindome centrum, i anslutning till Almåsskolan.

Karta till Lindome näridrottsplats

Våmmedals näridrottsplats

Våmmedals näridrottsplats i Kållered ligger i ett bostadsområde mellan Våmmedalsvägen och Högenvägen. Här finns något för alla. Lekplats för de små, konstgräsplan, pingisbord och hinderbana för de lite äldre, och utegym, grill och boulebana för vuxna.

Karta till Våmmedals näridrottsplats

Kontakt

Tekniska förvaltningen
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
kontakt@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-02-20 15.29