Fritidsbanken

Mölndals första fritidsbank har öppnat! Det är som ett bibliotek för sport- och fritidsutrustning där alla som vill kan låna saker gratis.

Information med anledning av coronaviruset

Fritidsbanken har öppet som vanligt.

Vi behöver ta extra hänsyn till varandra för att minska smittspridningen. Därför uppmanar vi dig som besökare att stanna hemma om du har förkylningssymptom som snuva, hosta eller feber, även vid lindriga symptom. Samma riktlinjer gäller för Fritidsbankens personal.

Mölndals stad följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och bevakar händelseutvecklingen kring det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19.

Vi rekommenderar dig som är över 70 år att begränsa dina kontakter med andra människor och undvika offentliga lokaler så gott det går, enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vid personalbrist kan Mölndals stad behöva omfördela personalresurser och våra öppettider kan komma att påverkas och aktiviteter ställas in. Aktuell information hittar du på vår webbplats.

Fritidsbanken finns i ett sextiotal kommuner och den 28 november öppnade vi en fritidsbank i Mölndal. Alla får låna, allt är gratis och det är ett tydligt fokus på miljö genom återbruk. Vi vill uppmuntra till spontanidrott och en aktiv fritid och ge alla möjlighet att prova på olika aktiviteter.

Fritidsbanken fungerar ungefär som ett bibliotek. Du åker till Fritidsbanken där du kan låna alltifrån skidor, tennisracket och fotbollsskor till rullskridskor och basketboll. Det du vill prova får du sedan låna med dig hem i upp till två veckor. När lånetiden är slut åker du och lämnar tillbaks det som du har lånat.

Vill du skänka utrustning till Fritidsbanken så går det bra. Det finns insamlingskärl i Aktiviteten och Åby ishall.

Kontakt

Fritidsbanken
Bifrostgatan 40
Pedagogen Park
0707-25 82 47
fritidsbanken@molndal.se

Öppettider
tisdag   13.00-17.00
onsdag 14.00-18.00
torsdag 13.00-17.00
fredag   13.00-16.00

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-11-23 14.58