Mölndals vattentjänstplan antagen

Mölndals stads vattentjänstplan har antagits av kommunfullmäktige den 13 december 2023. En Vattentjänstplan visar kommunens långsiktiga plan för behovet av allmänna vattentjänster.

Enligt lagen om allmänna vattentjänster ska det finnas en aktuell
vattentjänstplan i varje kommun. Kommunfullmäktige antog Vattentjänstplanen för Mölndals kommun vid sitt möte den 13 december 2023. Planen gäller för 2024 till 2035 och ska uppdateras vart fjärde år.

Inför beslutet har samråd med myndigheter och de fastighetsägare som antagits har ett väsentligt intresse av planen skett tidigare under hösten. Under samrådet kom det in yttranden från länsstyrelsen, miljönämnden, byggnadsnämnden samt 6 yttranden från privatpersoner. Efter samrådet skedde mindre justeringar och förtydliganden i planen.

Vad innebär en vattentjänstplan?

Vattentjänstplanen innehåller kommunens långsiktiga planering av hur behovet av allmänna vattentjänster ska tillgodoses samt redogöra för åtgärder som behöver vidtas för att den allmänna anläggningen ska fungera vid skyfall.

  • Planen beskriver framtida utbyggnad av de allmänna vattentjänsterna i samband med exploatering och utbyggnad av vatten och avlopp i omvandlingsområden, VAIO.
  • Fokus är ett långsiktigt perspektiv med hänsyn både till miljö och människors hälsa.
  • Allmänna vattentjänster är en samlande benämning för en kommuns försörjning av dricksvatten till invånare samt bortledning av avlopp

Ta del av vattentjänstplanen

Relaterad information

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad