Daglig verksamhet öppnar igen

På måndag 10 augusti öppnar daglig verksamhet igen efter att ha varit helt stängd sedan i april.

En viktig social kontaktyta

I slutet av april beslutade Vård- och omsorgsnämnden i Mölndals stad att stänga daglig verksamhet för att minska smittspridning. Under stängningen har personalen arbetat med att bibehålla daglig verksamhet på distans genom att ordna med aktiviteter i deltagarnas bostäder.

Daglig verksamhet är en viktig social kontaktyta och erbjuder möjligheter till utveckling och självständighet för våra deltagare. Våra deltagare ser fram emot att vi öppnar igen, säger Eva Klang Vänerklint, chef för vård- och omsorgsförvaltningen.

Åtgärder för att säkra socialt avstånd

Inför öppnandet har ett antal åtgärder vidtagits för att säkerställa det sociala avståndet och minska risken för smittspridning.

Vi har identifierat ett antal risksituationer som måltider, entré och placering under arbete. Där har vi gjort förändringar som att till exempel ta in fler arbetsbord och äta i mindre grupper, berättar Barbro Olsson, en av enhetscheferna för daglig verksamhet.

Anpassad arbetsplats

Daglig verksamhet är en arbetsplats som är anpassad efter deltagarnas behov och möjligheter. Den riktar sig till dig med intellektuell funktionsnedsättning, neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF), eller har en förvärvad hjärnskada. Daglig verksamhet ingår i lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS.

Kontakt

Vård- och omsorgsförvaltningen
Göteborgsvägen 11-17
Post: Göteborgsvägen 7, 431 82 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
031-315 27 49 fax
kontakt@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-08-07 09.44