Timvikarie i Mölndals stad

Vikarieenheten nås via telefon, 031-315 20 14, vardagar kl. 06.30-15.00. Besökstid kl. 08.00-15.00. Lunchstängt 11.45-12.45

Fram till kl. 16.30 nås vi via e-post på vikarieenheten@molndal.se 

Lördagar, söndagar och helgdagar (röda dagar) har vi stängt.

Vi vill tacka alla våra timvikarier som arbetar ute i våra verksamheter, ni behövs alltid men särskilt i dessa tider av hög sjukfrånvaro.

Varje dag behöver vi vikarier inom skola, barnomsorg, vård och omsorg, lokalvård och måltidsverksamhet. På den här sidan finns information till dig som redan arbetar som timvikarie samt information till dig som är intresserad av att börja jobba med oss.

Frågor och svar om coronaviruset

Du som arbetar på fritids och i förskoleklass

Du som arbetar som timvikarie på fritids och i förskoleklass kommer att få en ny titel. Detta på grund av att det det från och med den 1 juli 2019 finns legitimationskrav på medarbetare inom dessa arbetsområden.

Du som arbetar som timvikarie på fritids och i förskoleklass och inte har yrkeslegitimation som lärare på fritidshem eller fritidspedagog får titeln ” Obehörig lärare på fritidshem enligt skollagen”. Förändringen innebär att du som anställs som obehörig inte omfattas av reglerna kring företrädesrätt och konvertering i enlighet med LAS.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta oss på vikarieenheten 031-315 20 14.

Lediga tjänster

  • Skola och förskola: Just nu hanterar vi ansökningar från vår senaste annons och söker därför inte nya timvikarier just nu. Håll dig uppdaterad här på hemsidan för att ta del av information om när eventuell ny annons publiceras.
  • Måltid: Just nu söker vi inga nya timvikarier för arbete inom Måltid.
  • Lokalvård: Just nu söker vi inga nya timvikarier för arbete inom Lokalvård.

Vad innebär det att jobba som timvikarie?

Vad innebär det att jobba som timvikarie?

Som timvikarie i Mölndals stad får du tillsammans med oss, möjlighet att skapa bästa möjliga välfärd för mölndalsborna.

Att arbeta som timvikarie innebär att arbeta när ordinarie personal är frånvarande. Det kan vara allt från några timmar till en längre period. Du har möjlighet att arbeta på olika slags arbetsplatser och knyta värdefulla kontakter. Även du som studerar och vill ha ett arbete vid sidan av studierna är välkommen till oss.

Som timvikarie får du tillgång till systemet Time Care Pool, där du lägger in de dagar som du kan arbeta. Därefter skickar vi ut erbjudande om ledigt arbete till dig via SMS  Detta gäller Vård och omsorgsförvaltningen.

Arbetar du inom förskola och skola, lokalvård och måltid  sker en bokning direkt via SMS (Serviceförvaltningen och Skolförvaltningen).

För att trivas som timvikarie tror vi att du har lätt för att ta egna initiativ och anpassa dig till nya arbetssätt och rutiner. Det är meriterande om du har utbildning eller erfarenhet för arbetsuppgifterna.

Du söker arbete via länkarna under respektive område där du vill arbeta.

När du skickat din ansökan får du en bekräftelse via e-post. Om du blir kallad till intervju vill vi att du tar med dig kopior på betyg, examensbevis med mera samt ett giltigt utdrag ur belastningsregistret som du beställer från Polisen. Tänk på att utdraget gäller ett år.

För dig som redan arbetar som vikarie

För dig som redan arbetar som vikarie

Information om Time Care Pool och tidsrapportering finns att läsa i handledningarna nedan:

Om du blir sjuk och inte kan arbeta ett inplanerat arbetspass ska vikarieenheten meddelas.

Nytt lösenord

Om du behöver ett nytt lösenord till Time Care Pool kontaktar du vikarieenheten.

Friskvårdsersättning


Kontakt

Vikarieenheten
Nämndemansgatan 3
431 33 Mölndal
031-315 20 14
vikarieenheten@molndal.se

Besökstid
måndag - fredag 08.00-15.00

Telefontid
måndag - fredag 06.30-15.00
lunchstängt         11.45-12.45

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-09-21 13.14