Korta utbildningar inom yrkeshögskolan

Från och med i år erbjuder yrkeshögskolan även kortare utbildningar (mellan en och 20 veckor) som riktar sig både till företag och privatpersoner. Under 2020 och 2021 kommer Campus Mölndal starta sex korta IT-utbildningar samt en utbildning inom pedagogik:

* 5 yhp motsvarar en veckas heltidsstudier

All utbildning inom yrkeshögskolan är gratis och berättigar till studiemedel genom CSN.

Ansökan

Du kan till och med 20 augusti göra en ansökan till Amazon AWS, Continuous Integration, Delivery och Deployment och Microsoft Azure. Ordinarie ansökningsperiod till JavaScript Fullstack är stängd.

Ansökningsperioden för DevOps Fundamentals, Ledarskap för förskollärare och Testning för utvecklare är öppen fram till 31 augusti.

Läs mer under respektive utbildning för att få mer information.

Kan jag söka en kort YH-utbildning?

För tillträde till Campus Mölndals korta IT-utbildningar krävs;

  • Grundläggande behörighet till yrkeshögskolan
  • För våra korta IT-utbildningar: Minst 12 månaders arbetslivserfarenhet eller eftergymnasiala studier inom relevant IT-område (utförligare förkunskapskrav finns beskrivet för varje utbildning)

För tillträde till Campus Mölndals korta pedagogiska utbildning krävs;

Hur lång är en kort YH-utbildning?

Campus Mölndals korta IT-utbildningar är mellan 6 - 12 veckor.

Samtliga korta utbildningar som Campus Mölndal erbjuder är utformade för att möjliggöra heltidsarbete parallellt med studier.

Vem riktar sig utbildningen till?

Målgruppen för våra korta IT-utbildningar är personer som redan arbetar inom IT-branschen, eller den som är nyutexaminerad från högskola eller yrkeshögskola och ännu inte kommit ut i arbete. Utbildningarna ger en efterfrågad spetskompetens som efterfrågas av arbetslivet.

Målgruppen för vår korta pedagogiska utbildning riktar sig till förskollärare som vill kompetensutveckla sig inom ledarskap.

CSN

Du är berättigad att söka studiemedel. Så snart du blivit antagen kan du söka studiemedel hos CSN.

Kontakt

Våra utbildningar är öppna både för företag som vill kompetensutveckla sina medarbetare eller för privatpersoner som vill anmäla sig själva. All utbildning inom yrkeshögskolan är kostnadsfri.

För frågor, kontakta utbildningsledare Sandra Hahn.

Sandra Hahn
Utbildningsledare Yrkeshögskola (YH)
Korta utbildningar inom IT
0790-60 79 38
sandra.hahn@molndal.se

EGET ANSVAR

Jag har läst flera olika kurser på Campus Mölndal och har trivts sedan första dagen. Ansvaret för att lära sig ligger på oss elever och gör också att man vill lära sig mera och studera vidare.

Alen Bejatovic

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-08-11 14.47